Kylpyhuoneet

Tmi Mikael Järvenkylä tekee kylpyhuoneremonttisi alusta loppuun laadulla ja tarvittavalla tarkkuudella. Mikaelilla on tarvittava VTT vedeneristyssertifikaatti.

Onko VTT-sertifikaatti pakollinen sauna- ja kylpyhuoneremonteissa?

VTT on Suomen valtion omistama yritys, joka on luonut erilaisia sertifikaattijärjestelmiä rakennusalalle. Yleisin VTT:n sertifikaateista on märkätilojen vedeneristäjä sertifikaatti.

Lina Markelin-Rantala VTT:ltä kertoo, että VTT:n myöntämä vesieristyssertifikaatti ei ole pakollinen kuluttajien tekemissä sauna-ja kylpyhuoneremonteissa. Vedeneristyssertifikaatti on kuitenkin tilaajan kannalta suositeltavaa, sillä VTT-sertifikaatin omaava urakoitsija on suorittanut VTT:n asettamat kirjalliset, sekä näyttökokeet hyväksytysti. VTT-sertifikaatti on tietynlainen tae urakoitsijan riittävästä osaamisen tasosta ja tietämyksestä materiaaleista. Ylipäänsäkin vedeneristys tuli Suomessa pakolliseksi vasta vuonna 1998. Sitä ennen, ei siis märkätilaremonteissa tarvinnut lain mukaan tehdä vedeneristystä. Vedeneristyksiä tehtiin hyvin vaihtelevasti ja erikoisin keinoin.